Historie bedrijf P. Smets & Zonen

P. Smets & Zn. groothandel en import van AGF en Zuidvruchten

De oorsprong van het bedrijf ligt in begin jaren dertig toen “Opa Smets” in Bochum (Duitsland) begon als handelaar op de plaatselijke groothandelsmarkt. Na enkele jaren kwam “Opa Smets” naar Geleen waar hij samen met zijn gezin een groothandel startte.

Eind jaren vijftig traden zijn beide zonen Twan en Pierre toe tot het bedrijf en zo ontstond ook de huidige naam P. Smets & Zn.

Begin jaren negentig diende zich de derde generatie Smets aan. Peter, Richard en Loek, alle drie zonen van Pierre en José Smets, zij versterkten de organisatie. Toen vond Twan Smets de tijd rijp om van een welverdiende rust te gaan genieten.

Midden jaren negentig was het toenmalige bedrijfspand aan de Min. Ruysstraat te klein en verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Hofdwarsweg eveneens in Geleen. Daar zette de groei zich voort en in het nieuwe Millennium volgde wederom een uitbreiding binnen de snel groter wordende organisatie waar inmiddels 28 werknemers onze afnemers dagelijks van verse producten voorzien.